06 September 2010

HIDUP INI INDAH!

"Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling faces. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams"

la tahzan...jgn bersedih. dont be sad. jgn bersedih dengan segala macam dugaan yg berlaku dalam hidup. kerana semua itu adalah ujian untuk mematangkan diri kita. semua masalah ada penyelesaiannya. terbukti. percayalah akan hakikat itu. manusia xakan dapat lari dari masalah. setiap manusia harus menghadapinya. walau sebesar mana dugaan yg dihadapi semuanya terselit nikmat yang xdpt digambarkan kemanisannya walaupun kadang2 kita xsedar akan hikmahnya. tak akn pernah ada mslh yg xboleh diselesaikan. TAK AKAN.

berserah pd Allah dan semuanya kan baik2 saja. itulah yg dinamakan REDHA dan TAWAKAL. Allah telah mengatur segalanya. kita cuma perlu menghadapinya dgn penuh kesabaran dan keredhaan. it is not juz about to "follow the flow" but kita juga harus berani mendepani cabaran hidup. semua yang berlaku ada hikmah yang tersembunyi. baik perkara buruk mahupun bnda terindah dalam hidup kita. semua itu ada balasannya. tidak semestinya dugaan berat yg kita terima itu buruk bagi kita dan begitu juga dgn ujian kesenangan itu baik untuk kita. Allah itu maha adil.


"Dan demi sesungguhnya kami tetap
menguji kamu sehingga ternyata pengetahuan kami ternyata adanya orang
yang berjuang daripada kalangan kamu dan orang yang sabar. Kami dapat
mengesahkan berita mengenai keadaan kamu." (Surah Muhammad, ayat 3)
p/s : syukur alhamdulillah untuk segala dugaan dan cabaran hidup yg tlh byk mematngkan diriku mnjadi siapa aku sekarang. mmg hidup ini sgt indah bila bersama org2 yg tersayang..family yg tercinta, rakan2, xterasa walau sehebat mana dugaan menimpa! trima ksh semua!