18 December 2012

to love.to be loved.mencintai.dicintai.cacacaca

Entry muak untuk pencinta kucin.

Takdak sapa taw camna cinta bermula. Cmna cinta berjalan. Cmna cinta berakhir
Ia muncul, tumbuh subur.. Tp kemudian, hilang.
tetiba.  Tah bagaimana. Senang gitu je kn?

Kadang kadang situasi begitu yang buat manusia hilang percaya pada cinta

walaubagaimana pun, tak semua cinta akan bertemu penghujung, tak semua cinta akan berakhir siasia.

Buat yg takpercaya cinta, sabau ye. Sila stick pada pandangn anda. Percaya pada diri. sEtiap mereka ada fikiran masing masing yg xdak sapa boleh pertikai mahupun menafikannya. Okes.

Mereka dan aku taw,sama ada endles or not, xdak sapa boleh nk argue tentang kewujudan cinta dalam sejarah kewujudan manusia.

Cinta menyakitkan. Namun cinta juga menyembuhkan. Ia menyatukan. Tp juga memisahkan. Ia masalah, tp ia juga penyelesaian. Ehem.

Ia bkn bnda kecil. Bukan juga bnda yang murah. Juga bukan perkataan bodoh dan sia sia yg people keep talking tiap masa. Dah berzaman isu cinta tak pernah lekang di bibir. Tkadang sampai bosan mendengarnya.

Tapi bila cinta itu kuat, di ats landasan benar, ia kukuh. Cinta memberi segunung pengertian tentang hdup. Cinta menghidupkan kehidupan. Cinta..clearly serve for a lot of things!

Tp..tp,tp. Cinta juga byk membawa penderitaan. Sangat disaster sampai blh mengalir ayaq mata. Ia boleh jd sesuatu yg paling buruk sepanjang hdup. The hardest n the purest pain ever!

Tp. Itulah cinta.

Kalau dari sisi anda cinta itu disaster, ketahuilah di sisi berjuta yang lain, cinta adalah penyembuh untuk setiap kesakitan. Cinta adalah kedamaian dan ketenangan. Cinta itu anugerah. Xda apa yang lebih diperlukan selain cinta.

Sangat membahagiakan untuk mereka yg percya cinta.. Cinta boleh tergambar biarpun tanpa kata-kata. Cinta itu puisi. Cinta itu doa. Cinta itu kedamaian. Kerana cinta kita wujud. Kerana kita hidup dalam cinta.

Yes,we are here for love. Peace!!